Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

søndag

CORNELIUS PETERSEN TIL BRYLLUP I VARTOV KIRKE

Tip, tip oldefar Cornelius var altså virkelig en smule eller måske endog meget romantisk anlagt. Han havde i det herrens år 1858, en lille måneds tid før jul, været til et smukt bryllup i Vartov Kirke. Det var en af Grundtvigs sønner, der blev viet til en frøken Bloch, en broderdatter af provsten i Kerteminde. Det bryllup skrev han hjem til tip, tip oldemor om i et brev af 29. november 1958. - Et brev så følelsesladet, at tip, tip oldemor ikke kunne undgå, at fornemme de mange følelser, der havde været til stede i kirken.

Grundtvig - Vartov Kirke

"I fredags aftes var der en smuk bryllupsfest i Vartov Kirke. Det var nemlig en af Grundtvigs egne sønner, som blev viet til en frøken Bloch, en broderdatter af provsten i Kerteminde. Den gamle viede dem selv. Han var dybt bevæget og satte også det unge par i stor bevægelse, så da de knælede ned ved alteret, faldt brudens hoved ind mod brudgommens skulder, og de fine tørklæder måtte næsten hele tiden op til øjnene på dem begge.
Det tog også den store forsamling, thi det er vist, at hér er en menighed, der elsker hverandre som ingen andre steder i Danmark.
Til slut blev der sunget - uden orgelspil - den dejlige sang "Det er så yndigt at følges ad for to, som gerne vil sammen være". Og I kan være forvisset om, at her inde kan de synge. - Birkedal skal jeg hilse fra, han var med til brylluppet . . . "

Grundtvig i Vartov Kirke ti år senere i 1868


Kilde : " Citat fra "Omkring en fynsk bonde"



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.