Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

fredag

CORNELIUS PETERSENS BARNEBARN DØD

Den 4. Juli 1954 stod i Fyns Tidende en nekrolog at læse. Nekrologen var over Cornelius Petersens barnebarn, den 65 årlige sognefoged Jens Corneliussen, et hverv han overtog efter sin far, da han først havde aftjent sin værnepligt ved garden,

Jens Corneliussen, der var søn af Cornelius Petersens søn sognefoged Mathias Corneliussen, tilhørte den kendte og ansete gamle bondeslægt Corneliussen, som i mange generationer har haft hjemsted i Davinde Sogn.

Fødehjemmet, den smukke gamle bindingsværksgård, har igennem flere slægtsled spillet en betydelig rolle i sognets historie. I Bedstefaderens, Cornelius Petersens tid, var netop denne gård et samlingssted for de "vakte". - og det var et sted på det oplyste og solide hjem med en udstrakt gæstfrihed og hjælpsomhed.

Jens Corneliussen, der altså nu var død i en forholdvis und alder, formåede med stor agtelse, at føre disse traditioner videre. Desværre gik den gamle gård op i luer og det gav Jens Corneliussen et knæk.

Jens fik for få år siden dannebrogsmændenes hæderstegn, han havde flere offentlige erhverv, var mangeårige medlem af menighedsrådet, i bestyrelsen for sognefogedforeningen i Bjerge-Aasum herred og medlem af tilsynsrådet for Fyns Stifts Sparekasse m.m.

Kilde : Slægtbog over Davinse slægten Corneliussen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.