Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

torsdag

HAVDE CORNELIUS PETERSEN MON EN LILLE RÆV BAG ØRET

Hen mod de 70, Cornelius Petersen havde lovet tip tip oldemor Dorothea, at han ville trække sig tilbage og tilbringe de sidste år af livet i hjemmet med hende.

Den udtalelse faldt Berg, en modstander for brystet. Berg mente, at grunden til tilbagetrækningen nok skyldtes, at Cornelius Petersen havde ringe chancer for at blive genvalgt. - Og som Berg udtrykte det, mindede det ham om rotterne, der forlader det synkende skib.

Det fik Cornelius op af stolen, for var der noget, han havde lyst til, var det at vise Berg, at han sagtens kunne blive valgt i en fynsk kreds.

Resultatet blev, at Højres vælgerforening bad ham stille op i Kerteminde i 1872. Han vandt valget og blev her til sin død i 1876.


Under valgkampen kom Cornelius Petersen i ivrig diskussion om flydende forter som led i Københavns søbefæstning. Cornelius kaldte dem konsekvent for "flyvende " forter, men blev gjort opmærksom på, at de omtalte forter ikke skulle være "flyvende", men "flydende". Han undskyldte sin fejltagelse med, at have tabt en fortand, hvorfor han ikke kunne udtale ordet rigtigt.
Kanske en lille ræv havde sneget sig bag øret af Cornelius.

Kilde . Klaus Berntsen - Erindringer fra barndom og ungdom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.