Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

søndag

VON MUNTHE AF MORGENSTIERNE, ALLE HANS LIVSOPGAVER OG HANS SLÆGTSKAB MED CORNELIUS

Cand. jur., adelshistoriker, arkitekturhistoriker, personalhistoriker, kammerjunker og Ridder af Dannebrog. Det er den beskedne introduktion af vores slægtning, adelsmanden Otto von Munthe af Morgenstierne. Født 1871 og død som 74 årig i 1945.

Otto von Munthe af Morgenstiern

Otto er søn af kaptajn og kammerjunker Otto Ludvig Michael von Munthe af Morgenstierne og  baronesse Anna Helene Marianne Munthe af Morgenstierne, født Løvenskiold.
Tre ægteskaber blev det til for Ottos vedkommende.


Slægtskabet med Otto skyldes, at han er et 12. oldebarn til Cornelius Petersens 15. grandonkel Jens Lagesen Dyre, til Tirsbæk og Staby.

Otto selv kunne kalde sig cand. jur. i 1898. Før det udgik han som student fra Metropolitanskolen og
umiddelbart efter juridisk embedseksamen fik han ansættelse i Københavns Magistrats 3. afdeling. Herefter kom turen til Danmarks Hypotekbank, hvor han i løbet af 3 år opnåede ansættelse som ekspeditionssekretær.

Metropolitanskolen

De næste ti år beskæftidigede Otto med besiddelse af Det Munthe-Morgenstierne-Løvenskjoldske fidelkommis, han blev formand for Urne-legatet samt medlem af repræsentantskabet for Den ophævede civile og adskillige Stænders Enkekasse.

Men det blev ikke ved det. Otto lod blækket flyde fra pennen. Mestendels var det adels- og arkitekturhistoriske emner, der havde hans interesse.
Flere bøger blev det til, bl.a en om Odd Fellow Palæet i København.

Odd Fellow Palæet

Også forholdet mellem norsk og dansk adel optog ham.

Kilde : Wikipedia / Geni

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.