Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

søndag

PRINSEN, PRINSESSEN, ABBA OG CORNELIUS

Heinrich Ruzzo Reuss Zu Köstritz Reuss, prins Reuss von Plaun, født 1950 i Luzern i Schweiz som søn af den tyske prins og greve af Plauen, Heinrich Enzio Reuss Zu Köstritz og svenske Louise Peyron.

Prins Heinrich Ruzzo Reuss

Heinrich Ruzzo døde ung i en alder af 49 år i 1999. På det tidspunkt var han i sit andet ægteskab med Abba sangerinden Anni-Frid Lyngstad, som han syv år tidligere havde gjort til prinsesse Reuss af Plaun ved giftermål der foregik i Hørsholm Kirke i Danmark.
Heinrich Ruzzos forældre var skilt og derfor voksede han op i Rom hos sin bedstefar.

Anni-Frid og Heinrich
 
Hørsholm Kirke
 
Prins Heinrichs placering i vor slægt gør ham til et tip 14. oldebarn af Cornelius Petersens 15. grandonkel, Jens Lagesen Dyre, til Tirsbæk og Staby, bror til Cornelius' tip 14. oldefar, Knud Lageson Dyre, ejer af Tirsbæk Slot.

Heinrich, hvis borgerlige profession var landskabsarkitekt, var interesseret i golf og stod bag flere goldbaner. Tre 18-hullers baner i Schweiz, en 9-hullers bane i Lundsberg og så havde han øjensynlig flere projekter undervejs.
En anden væsentlig interesse var jagt, som han gik på sammen med sin personlige ven, den svenske kronprins Carl XVI Gustaf. Han og kronprinsen havde været skolevenner i Schweiz.

Carl XVI Gustaf

Senere i livet vendte Heinrich tilbage til Schweiz, hvor han residerede på familieslottet i Fribourg. Da moderen døde i 1989, overtog han en residens i Sverige.

Desværre fik Heinrich lymfekræft og døde i 1999. Han efterlos sig to døtre fra første ægteskab og Anni-Frid, som enkeprinsesse. Hun lever i dag sammen med 5th Viscount Hambleden, Henry Schmidt.

Anni-Frid og Henry
 
Kilde : Geni / Wikipedia /

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.