Ellen Marsvin
Otto, der livet igennem levede i stor velstand, havde opbygget en kolossal formue, døde i 1631, efterladende sig et indbo af betydelig værdi.
Født i Odense 1575, som søn af borgmester Knud Jørgensen, tilhørende en af Odenses gamle adelige handelsslægter og hustru, Karen Rickertsdatter. Selv giftede Otto sig to gange med henholdsvis Birgitte Lauridsdatter og Abigail Hasebart, datter af kgl. livlæge Jacob Jacobsen Hasebart og Kirsten Nielsdatter Paaske.
Familieskabet med rigsdagsmanden Cornelius Petersen kunne tilskrives Edele Mikkelsdatter til Eskelund, Cornelius' tipoldemor i 11. Otto var tip, tipoldebarn af Edeles bror, Jens Mikkelsen Eskelund.
Otto tilhørte som sagt en af Odenses gamle handelsslægter. Han blev efter sigende holdt til bogen, uden at det nødvendigvis førte til noget, hvorfor faderen sendte ham til en købmand i Hamburg. Herefter gik rejsen til Holland, hvor Ottos bror, Hans Friis Knudsen Seeblad var oberstløjtnant. Militær var vist ikke lige Otto, der drog til Norge og blev skriver i Trondheim.
Kjøpstaden Trondheim i 1600 tallet
I året 1596 tog Otto tilbage til Danmark, hvor det lykkedes ham at oparbejde en betydelig købmandshandel i en købmandsgård i Overgade, Odense.
Der blev handlet betydelige mængder af korn og stude og for kornets vedkommende, skyldtes det hans aftagning fra Nyborg Len samt fra Odense Len.
Hans handelsforbindelser strakte sig vidt, Nordtyskland, Kiel, Hamburg, Sverige og Polen bl.a.
Rederivirksomhed beskæftigede Otto sig såmænd også med. I 1624 købte han et skib i Holland sammen med et par andre velbeslåede Odense-købmænd. Otto kunne faktisk bryste sig af, at være en af de få odenseanske deltagere i Christian IV's Ostindiske Kompagni.
Ud over handel erhvervede Otto poster som rådmand, borgmester og forstander for Gråbrødre Hospital i Odense.
Gråbrødre hospital
Tilbage til Christian IV's svigermor, Ellen Marsvin, datter af Jørgen Pedersen Marsvin, til Hollufgaard og Dybbæk og dennes hustru Karen Ottesdatter Gyldenstierne, til Aunsbjerg.
Ellen var i to ægteskaber, det første med ægtemanden Ludvig Ludvigsøn Munk, greve til Nørlund. I ægteskabet var en datter, Kirsten munk, grevinde af Slesvig-Holsten, til Rosenvold. Kirsten blev gift med den dansk-norske konge, Christian IV.
Ludvig Munk, Ellen Marsvins ægtefælle
Kirsten Munk, datter
Ægteskabet mellem Ellen Marsvin og Ludvig Munk var slet ikke lykkeligt. Han skulle angiveligt have været af en noget hensynsløs natur, hvorfor Ellen søgte trøst hos Otto Seeblad.
Kilde : Dansk Biografisk Leksikon / Wikipedia / Geni