Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

søndag

ARNOLD, BISKOP, HELGEN OG EREMIT OG TIPOLDEBARNET CORNELIUS

Det er ikke uden æresfrygt og en sær fornemmelse, at læse om ens forfader, Saint Arnoul, biskop i Metz, er tip den 45. oldefar, der levede for 1500 år siden.
Arnold (som vi vil kalde ham) er født omkring 582, som søn af Baudgise, hertug af Sueve og hans hustru Oda, en betydningsfuld fransk adelsfamilie.

Oda og Arnold


Han giftede sig i Moselle omkring år 600 med datteren af greven af Boulogne, Dode, et navn hun fik sidenhen.
De havde mange efterkommere, hvoraf sønnen Chlodulf, senere også blev biskop af Metz samt sønnen Ansigisel, der blev gift med Pipins datter Begga. De to fik sønnen Pipin af Heristal, der blev en af Karl den Stores oldefædre.

Kong karl den Store

Placeret i vores slægt følger vi helgenen Arnold tilbage gennem nogle af vore forfædre Mule og Dyre slægten til Due slægten, Margrete af Danmark, Sophie af Minsk, dronning af Danmark, frem til Charles III, Louis II, frem til Karl den Store, konge af Frankrig og romersk kejser, Pipin III og til slut Saint Arnould, biskop af Metz.
Tip, tipoldefar Cornelius Petersen, har æren af at være et barnbarn i 39. af helgenen Arnold.

I ungdommen, før Arnold blev udnævnt til biskop af Metz, tjente han på anbefaling Kong Theudebert II af Austrasia, et område af det nordøstlige Frankrig.


Arnold kom, sammen med Pipin af Landen og andre adelsfolk, til at lede et oprør mod dronning Brunhilde af Astrasia. Det endte med dronningens henrettelse og en genforening af de franske lande.


Livet lang bar Arnold dog på ønsket om, at ville trække sig tilbage til et roligt sted, hvor han kunne leve et ensomt religiøst liv, men valget af rollen som biskop stod i vejen for den plan, han havde sammen med sin gode ven Romary, nemlig at de ville flytte til et kloster. Det blev foreløbig forpurret og han lod sig overtale til at blive biskop af Metz.

Først i 629, hvor han trak sig som biskop, flyttede han til et bjerg nær Remiremont. Her byggede han et kapel, hvor han boede alene og døde 16.august 640.
Hans gamle ven Romary sørgede for en begravelse på bjergkapellet. Imidlertid ønskede befolkningen i Metz, at Arnolds jordiske rester skulle føres til deres domkirke. Han blev så genbegravet ved klosteret af Saints apostle.


Arnold er anerkendt som en af de tidligste dokumenterede forfædre til Karl den Store.

Der eksisterer flere legender om helgenen Arnold.

Kilde : Geni, Wikipedia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.