Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

lørdag

GRAAE'ERNE, KØBMANDSKABET, SKIBSFARTEN OG DEN FÆLLES KONGE

Goomme Christensen Graae, født 1744, en yderst velstående svendborgborger med hverv som købmand og skibsreder. Gomme levede spartansk, opnåede at blive fattigforstander, et hverv han bestred et års tid.
Han beboede jendommen "Ebenezer" på første sal, en ejendom hans far, Christen Knudsen Graae, født 1719, havde ladet opføre. "Ebenezer" eksisterer den dag i dag, som en af Svendborgs ældste ejendomme.
Faderen, havde ligeledes været købmand, skibsreder og tillige overformynder.

"Ebenezer"

Gommes bedstefar, Knud Jørgensen Graae, født 1689, havde også været beskæftiget med købmandskab og skibsrederi og så var han desuden ejer af en række ejendomme i Svendborg og ikke overraskende var han rig.
Knuds far havde også været skibsreder i Svendborg, så det er en slægt med traditioner.

Rådmand Knud Graae
 
Rådmand Knud Graae
 
Denne så lange række af Graae familien er vi i vores slægt beslægtet med.

Rigsdagsmanden Cornelius Petersen kunne bryste sig af, at være tip 23. oldebarn af den danske konge Erik I Ejegod. Det samme kunne såmænd Gomme Christensen Graae i Svendborg gøre. Han var nemlig også tip 23. oldebarn af Kong Erik I Ejegod.

Kong Erik I Ejegod

Skibsreder Gomme var gift med Elisabeth Sophie Christiansdatter Bonde, datter af kongelig skovridder i Svendborg, Christian Olufsen Bonde.

 
Gomme Christensen Graae
 
Gomme og Elizabeth havde tilsammen 7 børn, hvoraf sønnerne, Niels Graae, Ridder af Dannebrog, købmand, kalkbrænder, møller og ejer af gården Gertrudsholm, Christen Christensen Graae, præst og Gomme Graae, gårdejer af gårdene Juliegård og gård i Roved, møller i Lindelse og forpagter på Egelykke, stort set var bosat andre steder end Svendborg.
 
 
 
Egelykke Langeland
 
Kilde : Geni

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.