Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

tirsdag

CARSTENSEN, TIVOLI OG MEDLEM AF CORNELIUS PETERSENS SLÆGT

Georg Carstensen, bestemt en af slægtens meget spændende personer, om ikke andet så for det verdensberømte livsværk, han skabte og åbnede for publikum i København 1843, nemlig TIVOLI.



Det blev fra starten en kæmpe succes, der gjorde, at Christian den VIII, efter et besøg i haven, udnævnte Carstensen til kgl. agent i 1844.

Carstensens placering i slægten gør ham til 10. tipoldebarn af  Christien Dyre, søn af Cornelius Petersens 15. tipoldefar Knud Lageson Dyre.

Carstensen

Johan Bernhard Georg Carstensen selv er født i 1812, som søn af konferensråd, gehejmelegationsråd og generalkonsul i Algeriet og Libyen, Johan Arnold Hieronymos Carstensen. Moderen er fru Birgitte Cathrine Pedersen Carstensen.
Han havde mange titler, ud over at være grundlægger af Tivoli og Casino i København samt kgl. agent, var han journalist og bladudgiver.
Han var gift to gange med henholdsvis Fanny Elizabeth Webb og Mary Ann Sempill.

Han startede på Efterslægtsselskabets skole, herefter elev på Herlufsholm, videre til universitetet, hvor han tog filosofikum. Efter uddannelse i Kongens livjægerkorps drog han på farten til Spanien, Marokko, Paris og Philadelphia.
Skriverier, drømmen om at blive skuespiller og ikke så få andre sysler, endte i 1843 med åbningen af Københavns største forlystelse, Tivoli.

Tivoli

Ved krigens udbrud i 1848 meldte han sig som frivillig, senere som ansat ved den vestindiske hærstyrke på St.Thomas, så New York, hvor heldet slap op og vendte i 1855 tilbage til København i svækket tilstand.
Han fik efter forskellige skuffelser lyst til at anlægge et konkurrerende foretagende til Tivoli. Det blev til Carstensens have ved Frederiksberg allé og Alhambra i maurisk stil, ligeledes på Frederiksberg. Han døde dog før han nåede at se stedet åbne.

Alhambra

HC Andersen opfattede Carstensen som et gení på grund af hans mange fantasier og begejstringer. Andre igen var måske ikke helt så enige i det.

Kilde : Geni / Wikipedia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.