Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

fredag

HARALD BLÅTAND, EN SLÆGTNING

Svært ikke at henfalde til tidligere tiders undervisning i Danmarkshistorie, når vi beskæftiger os med Harald Blåtand, men vi nøjes med en nærmere præsentation af denne vor slægtning og lægger et link til de mere videbegærlige, der vil gerne vil ind under huden på Harald Blåtand.

HARALD BLÅTAND LINK


Vikingekongen Harald Blåtand er født ca. år 958, som søn af Kong Gorm den Gamle og Thyra Danebod, dronning af Vest Danmark.
Selv var Harald gift to gange med henholdsvis Grithe (Cyrid), Åsa Atlesdotter, Gyrithe Olafsdatter og Tove Mistivojsdatter of Wendland og Danmark.

I vor slægt placerer Harald sig som værende Cornelius' 16. tipoldefars (Lage Jensen Dyre af tirsbæklinjen) kones 9. tipoldefar, i lige linje.


Navnet Harald Blåtand fik han på grund af en iøjenfaldende sort tand, påført i sværdkamp.

På den store Jellingesten står at læse ting Harald i hvert fald bliver husket for. Han erobrede både Danmark og Norge og han forenede danskerne, som han ydermere gjorde kristne.


Fra 979 -981 opførtes på hans foranledning en række store bygningskomplekser :

Udbygning af Dannevirke, broen over Ravning Enge og de store ringborge, bl.a. Trelleborg. Den ældste stavkirke blev opført i Jelling.

Nye arkæologiske fund har bekræftet, at Harald holdt til på sin kongsgård i Jelling.


Hans efterfølger som dansk konge blev sønnen Svend Tveskæg, sønnen Håkon blev hersker i Samland, datteren Thyra giftede sig med henholdsvis sveakongen Styrbjørn og den norske konge Olav Tryggvason, Gunhild blev gift i England, endvidere Sigrid Haraldsdatter, Adelais (Alice) Fitzrichard,
 Fresende Fitzrichard og Judith Fitzrichard.

Kilde : danmarkshistorien.dk / Wikipedia / Geni

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.