Cornelius Petersen

Cornelius Petersen

tirsdag

CLAUS VON BÜLOW, CORNELIUS OG LERCHE

En rummelig, men bestemt også alsidig slægt, giver plads til mange spændende og forskellige personligheder, der hver især, har sat deres aftryk.

Langt de fleste i slægten, ud over de, der er kommet til fra det store udland, har tilbragt livet i Danmark, men nogle valgte også, at søge mod det store udland. Netop sådan en udenlandsdansker er det, vi har fat i her.

Claus von Bülow

Claus von Bülow, navnet vil nok få en klokke til at ringe hos mange, da Claus von Bülow for nogle år siden havnede i en kæmpe mediestorm, som gik verden rundt. Claus var tiltalt for at have forsøgt, at slået sin stenrige kone, Martha von Bülow, kaldet Sunny, ihjel med en overdosis insulin.

Sunny von Bülow

Han blev for øvrigt udstyret med et helt andet navn fra starten, Claus Cecil Borberg, da han kom til verden i København 1926. Søn af Jonna von Bülow, datter af tidligere justitsminister Fritz von Bülow. Faderen er Svend Borberg, forfatter, redaktør og journalist. Efter krigen blev han anklaget for værnemageri. Forståeligt, hvorfor Claus herefter valgte sin mors navn von Bülow.

Claus er 3. tipoldebarn af Cornelius Petersens 8. grandonkel, Mads Jepsen Lerche.

Ubehageligt nok, at være søn af en værnemager, men værre endnu, at stå anklaget for mord.

I 50'erne drog Claus til London for at gøre studier i jura, som han færdiggjorde, for herefter i nogle år til 1968, at arbejde som assistent for den stenrige J. Paul Getty, der gjorde det ud i oliebranchen. Herefter fulgte arbejde som konsulent i oliebranchen.


Der var åbenbart gode forbindelser at omgive sig med, thi under et selskab hos Getty, mødte Claus sin tilkommende hustru, den stenrige Sunny von Bülow. Fruen var på tidspunktet gift med fyrst Alfred von Auersperg, med hvem hun havde en søn og en datter.
Hun blev skilt og kunne gifte sig med Claus. De to fik en datter, Cosima Iona von Bülow, i 1967. Hun skulle senere blive sin far en uvurderlig støtte, da han år senere stod med en anklage for mordforsøg over hovedet.
Det celebre ægtepar, Sunny og Claus von Bülow, forstod at indrette sig blandt ligesindede. De beboede palæet Clarendon Court i Newport, der uden at overdrive, kan kaldes milliardærernes paradis.



 
Clarendon Court Newport
 
Julen 1979 går Sunny i coma, efter et alt for lavt blodsukker og bliver kørt på hospitalet. Claus ender med at blive anklaget for at være skyld i hendes tilstand og sigtes senere for mordforsøg. Sunny dør efter 28 år i coma.

I en retssag bliver danske Claus von Bülow anklaget, for at ville tage livet af sin kone. Ægteskabet knagede i fugerne og Claus havde et fordringsfuld elskerinde. Han bliver kendt skyldig i første omgang, men bliver senere frikendt og flytter til London, hvor han bor den dag i dag, 82 år gammel og med en ny kone.

 
 
Sagen om Sunny og Claus von Bülow gik verden rundt og blev vendt og drejet i boulevardpressen til glæde for de mange, der søger den slags læsning.
- En delikat sag, der ærlig talt er noget snaskeri, men manden hører jo uanset hvad til i vor slægt. Læs mere her
YouTube

Filmet blev historien også, i en film med Glenn Close og Jeremy Irons i hovedrollerne.

Kilde : Wikipedia / Geni / altfordamerne.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.